Chifle din faina integrala

Chifle din faina integrala

Chifle cu faina integrala de secara si seminte

Aceste chifle sunt potrivite pentru sendvisuri de orice fel, burgere sau pur si simplu pot fi consumate in loc de paine.

Pentru 5 chifle din faina integrala ai nevoie de:

100 gr faina integrala (de grau sau de secara)
150 gr faina alba de grau (am folosit Baneasa)
125 ml lapte cald
4 gr drojdie uscata (am folosit Dr Oetker)
1 lingurita fara varf sare
1 lingurita de zahar
2 linguri ulei de masline
1 lingura seminte de in
1 ou

Pentru a unge chiflele:
1 ou + 2 linguri de lapte
seminte de in si susan

Pregatire chifle din faina integrala cu secara:

1. Chiar daca functioneaza si fara dizolvare, mie imi place acest pas. Amesteca laptele cald (nu fierbinte) cu drojdia si zaharul. Lasa sa "infloreasca" cca 10 min.

2. Intre timp, intr-un bol incapator, cerne ambele tipuri de faina si amesteca-le impreuna cu semintele. Adauga laptele caldut si framanta usurel. Apoi, adauga oul, sarea si uleiul. Framanta binisor pana obtii o coca destul de ferma.

3. Unge un vas cu putin ulei, pune coca in el si acopera cu folie alimentara. O poti lasa la cuptorul preincalzit la 40° timp de 1h sau pana se dubleaza in volum.

4. Dupa ce a crescut in volum, scoate coca pe masa si portioneaz-o in 5 bucati egale. Framanta usurel fiecare bucatica pana formezi o bila uniforma. Aseaza bilutele de aluat pe hartie de copt. Acopera-le cu folie alimentara si mai tine-le la cuptorul preincalzit la 40° inca 10-15 min. Ulterior, indeparteaza folia alimentara.

5. Apoi, incalzeste cuptorul la 180°. Intre timp, unge bilutele cu ou batut cu lapte cald si presoara seminte la dorinta peste ele. Coace aceste chifle din faina integrala timp de 20-25 min sau pana se rumenesc frumos deasupra si pe partea inferioara.

Lasa chiflele sa se racoareasca pana sa le tai, stiu ca suna prea tentant. :)
Noi am pregatit sendvisuri din aceste chifle cu faina integrala si le-am devorat la pranz. Le-am combinat cu salam, rosii, avocado si frunze de salata. A fost o ocazie perfecta sa degustam salamurile din gama Rogob Junior pentru copii. Cel mai mult ne-a placut salamul pentru juniori si pate-ul. Copiii mei rar mananca mezeluri, iar cand le-am oferit sa guste nu se puteau satura.

Pregateste aceasta reteta si povesteste-mi impresiile tale pe pagina mea de Facebook sau Instagram,. Acolo, impartasesc diferite idei de mancare si stil de viata sanatos.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *