Crackeri din migdale

Crackeri din migdale

Crackeri din migdale

Crackerii nu sunt altceva decit niste biscuiti sarati si reprezinta o alternativa buna pentru feliile de paine in special in alimentatia celor care vor sa-si mentina greutatea sau sa slabeasca. Desigur ca acest lucru nu este valabil pentru toate tipurile de crackeri.

Cum trebuie sa fie niste crackeri sanatosi?
Ca sa-si merite statutul de "sanatosi", acestia trebuie sa nu contina zahar, drojdie si aditivi, sa fie bogati in  fibre, minerale si grasimi sanatoase.

Cum toate aceste caracteristici nu prea le gasesc la un produs din comert, m-am incumetat sa-mi pregatesc niste crackeri in casa. I-am facut din pulpa de migdale ramasa in urma laptelui de migdale si pe care obisnuiam sa o arunc.

Ingrediente:
200 gr pulpa de migdale* (scursa bine)
3 linguri seminte de in + 6 linguri apa / 2 oua**
3 linguri cu varf faina de grau
3-4 linguri ulei de masline
1/4 lingurita usturoi granulat
1/4 lingurita turmeric
sare si piper (dupa gust)

Nota: *Poti folosi si pulpa pe care ai congelat-o anterior, doar ca trebuie sa o decongelezi complet si sa o scurgi bine inainte de a o folosi.
**Teoretic poti sa coci acesti crackeri si cu oua, insa eu nu am incercat. Sa-mi ziceti voi rezultatul :)

Pregatire:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade
2. Macina semintele de in si amesteca-le cu apa.
3. Amesteca toate ingredientele intr-un bol  si framanta usor astfel incat sa obtii o coca. Daca iti pare ca este prea nisipoasa, mai adauga 1-2 linguri de apa. Depinde cit de bine ai scurs pulpa de migdale.
4. Aseaza coca pe o bucata de hartie de copt. Pune o alta bucata de hartie deasupra ei. Citoreste coca asa incat sa obtii o turta subtire de 2-3 mm. Ridica hartia de deasupra si decupeaza forme sau pur si simplu taie turta dupa plac. Inteapa crackerii cu o furculita, ca sa se aeriseasca.
5. Pune crackerii in cuptorul incins, pe aceeasi hartie pe care i-ai taiat. Nu incerca sa-i dezlipesti, n-o sa-ti reuseasca :) Coace-i pe o parte pina se rumenesc usor (cca 20 min) iar ulterior intoarce-i pe partea opusa si mai lasa-i cca 10 min. Timpul de coacere difera in functie de cit de grosi sunt crackerii.

Cum sunt acesti crackeri?
Sunt moi spre duri si nu foarte crocanti. In general, au un gust neutru si nu influienteaza aroma mancarurilor cu care ii asociezi. Eu i-am servit cu hummus de sfecla rosie si cu seminte crocante de dovleac, dar cred ca si cu o salata de vinete ar merge perfect. Reteta de hummus o gasesti aici.

Acesti "biscuiti" saratei mai pot servi drept baza pentru aperitive cu hummus sau avocado.

Serveste-i cu placere!

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *